marți, 19 iulie 2011

după 20 de ani ...

Anu' ăsta se împlinesc 20 de ani de la lansarea albumului Nevermind, mai trebuie să zic trupa? Dacă nu ştii de cine e vorba, nu te mai obosi să citeşti mai departe, PLM ...

Na, după 20 de ani, ce le trece prin capul ăstora de la revista  Spin? Să lanseze o compilaţie, da' nu orice fel de compilaţie ci o reeditare a albumului în discuţie. 13 trupe / artişti, au făcut fiecare un cover după o piesa de pe Nevermind. Cel mai bine sună, după umila mea părere, "Territorial Pissings" - Surfer Blood şi "Stay Away" - Charles Bradley & The Menahan Street Band. Tracklist şi download aici. Oricum, cu slabe şanse să te ducă la nirvana, albumul e pentru tinerii de azi, care n-au apucat să guste din plin muzica anilor '90 ("Kurt Cobain was dead before I could tie my shoes" - după cum bine zice şi unul din membrii Surfer Blood).

Eu rămân la varianta originală, şi ca bonus DVD-ul Live at Reading, zice-se unul din cele mai bune live-uri Nirvana. 




5 comentarii:

  1. Mare dreptate ai!

    Observatie:
    Ai inceput sa ai ticuri verbale. Nu se poate fara? .Lasa-le in intimitate, parerea mea.S-ar putea ca unii sa nu cunoasca trupa , piesele, albumele anii dar postarea ta ii poate informa.Nu e vina lor.Ii poti face s-o descopere. Gandeste-te ca opiniile noastre sunt subiective, nu putem sa-i facem pe unii sau altii sa le placa ceea ce ne place sau nu ne place noua . In schimb poti aduce mai multe informatii .Iar ticurile verbale in public, pe unii ii zgarie in urechi, chiar agreseaza.Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. mai Kitty, ce ticuri verbale? te referi la "pararea mea"?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau sa reamintesc de albumul Unplugged (fara instrumente electronice) New York din 1993, cine nu l-a ascultat (vorbesc de iubitorii genului), sa-l asculte de la cap la coada, unul dintre cele mai bune concerte live din toate timpurile pe langa cel al lui Eric Clapton din 1992. Mie una mi-ar fi placut sa fiu acolo.Dau si o sursa Audiopedia- radio3net, baza realizata de echipa lui Florian Pittis.

    RăspundețiȘtergere